Mikrofoner

Hyr mikrofoner i Stockholm

Letar du efter högkvalitativa mikrofoner för ditt evenemang eller konsert? Då behöver du inte leta längre. Vi är ditt ultimata val för att hyra mikrofoner av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser oavsett om du behöver hyra en mikrofon för en ensam talare, myggor till en panel-debatt eller om du behöver hyra mikrofoner för ett rockband, kör eller orkester. 

Vi har ett brett utbud av mikrofoner som passar alla dina behov, oavsett om du behöver en dynamisk mikrofon för att förstärka röster eller en kondensatormikrofon för att fånga upp högkvalitativt ljud från instrument. Vi har även trådlösa mikrofoner som ger dig frihet att röra dig runt på scenen utan att oroa dig för kablar och trassel. Vi har självklart även headset & myggor. 

Våra mikrofoner är av högsta kvalitet och tillverkade av välrenommerade varumärken som Shure, AKG och Sennheiser. 

Oavsett om du arrangerar en liten företagskonferens, ska arrangera paneldebatt eller en stor musikfestival, kan du lita på att vi har rätt utrustning för dig.

Om ni inte har en egen ljudanläggning så hjälper vi er gärna även med detta. Självklart kan vi även hjälpa till med allt från leverans & montering av utrustningen till tekniker som sköter allt på plats –  För ett bekymmersfritt evenemang! 

Trådlösa mikrofonsystem

Dynamiska mikrofoner (Sladd)

Kondensatormikrofoner (Sladd)

Tillbehör

Vanliga frågor om att hyra mikrofon

Vilken mikrofon rekommenderas för körsång? 

För körsång vid liveframträdanden brukar man vanligtvis använda kondensatormikrofoner, eftersom de ger hög kvalitet och klarhet i ljudet. Det finns flera mikrofoner som är speciellt utformade för körsång, till exempel:

1. Shure KSM9 – en premium kondensatormikrofon som ger en klar och ren ljudkvalitet för sång och tal.

2. AKG C414 – en annan högkvalitativ kondensatormikrofon som fungerar bra för körsång och ger en bred ljudbild.

3. AKG C535–

AKG C535 är en kondensatormikrofon som är speciellt utformad för sång och tal. Den är utrustad med en högkvalitativ back-elektretkapsel som ger en klar och detaljerad ljudkvalitet. C535 har också en inbyggd högpassfilter som hjälper till att reducera oönskade basfrekvenser och brus.

Mikrofonen har en riktverkan i superkardioid som gör den lämplig för att fånga upp ljud från en specifik riktning och minska ljud från sidorna och bakom. C535 har även en inbyggd shock mount som hjälper till att minimera ljudvibrationer och hanterar brus från stötar och vibrationer.

C535 har ett robust och ergonomiskt designat hölje som gör den lämplig för liveframträdanden och turnéer. 

Sammanfattningsvis är AKG C535 en högkvalitativ kondensatormikrofon som är idealisk för sång och tal vid liveframträdanden. Den är lätt att använda och ger en klar och detaljerad ljudkvalitet.