Referensprojekt

Referensprojekt / Kundcase

Nedan finner du ett axplock från några av de event där vi fått förmånen att vara delaktiga genom åren. Tveka inte på att kontakta oss om du vill veta mer detaljer om något projekt – eller om du vill diskutera & bolla idéer om hur vi kan göra ert nästa event till en succé!

Techarenan 2023

För fjärde gången spenderade vi en vecka på Gotland med våra vänner på Techarenan under Almedalsveckan. 

Av de drygt 45 paneler/seminarier med 120+ talare som genomfördes på våra 3  scener var ett av de största dragplåstren panelen ”En global utblick: ekonomi, säkerhetspolitik och näringsliv”.

Medverkande:
Petter Stordalen, grundare, Strawberry Group
Annika Winsth, Chefekonom, Nordea
Micael Bydén, ÖB, Försvarsmakten

För publiken som inte lyckades knipa en stol inne vid scenen eller om man hellre ville njuta av solskenet i Visby visade vi även en live-produktion från scenen på storbildsskärm utanför tältet mot almedalsparken! 

Utöver intressanta paneler med entreprenörer, företagsledare, investerare, ministrar & andra makthavare korades även vinnarna i årets upplaga av ”techarenan Challenge”.

Till projektet levererade vi bland annat: 

  • Monterbyggnation utställning bestående av bl.a beMatrix & TV-skärmar.
  • Ljud, ljus, LED-skärmar & scen till flera parallella scener. 
  • Omfattande trossbyggnation för inramning/branding av arenan.  

SNNC - Students' Nobel NightCap 2022

Efter 2 års pandemi-paus fick vi återigen uppdraget 2022 att leverera teknik, tält & annan event-utrustning till efterfesternas efterfest. Students’ Nobel NightCap, SNNC, är fortsättningen efter Nobelbanketten den 10 december. 

Det arrangeras helt av universitetsstudenter och drivs på ren volontär kraft. Sedan starten 1978 har festen vuxit och är idag en etablerad del av Nobelveckan, och något som de allra flesta av gästerna på Nobelbanketten besöker.

Här ges Nobelpristagarna och deras gäster en chans att kunna slappna av från den konstanta pressen under Nobelveckan och samtidigt får studenterna en möjlighet att få ta del av firandet, samt arvet av Alfred Nobel. Utöver Nobelpristagare och studenter så gästas även eventet av akademiker, politiker och andra framstående personer. Till skillnad från banketten, inbjuds inga journalister, och fotograferingsförbud råder. Samma klädkod råder som under resten av Nobelfesten, det vill säga frack eller balklänning med akademiska ordnar eller folkdräkt.
Eventet kantas av ett hemligt tema som avslöjas först när gästerna kliver in i lokalen och har flera gånger nämnts i media av pristagare som det de ser fram emot mest under sitt veckolånga firande.

Lanseringsevent - Coca Cola 2023

Till detta event var vårt huvuduppdrag att lysa upp tillvaron lite extra för de inbjudna gästerna på lanseringen av den nya smaken coca cola “Movement” ! 

Utanför stadshusets huvudentré lyste vi upp himlen med sky-trackers. Väl inne i byggnaden & blå hallen möttes man av passande rosa miljöbelysning med våra led-stavar Astera titan.

Kvällens huvudnummer på scen var superstjärnan Daniela Rathana – även där mycket rosa nyanser från movingheads, Astera & LED-strobbar.

pga. väldigt tight tidsschema vid inlast & rigg så fick våra ljustekniker göra mycket förberedelser på vårt lager redan innan eventet. 

Bröllop i transparent tält

Hösten 2022 levererade vi en helhetslösning för ett otroligt bröllop vid Vittskövle slott i Skåne. En fantastiskt fint bevarad renässansborg helt omringad av en vallgrav (Hur coolt??) 

Middagen för 150 gäster serverades i ett 12x18m transparent tält med trägolv utanför slottet, belysning i form av en “stjärnhimmel” & kristallkronor. Trädgården & slottets fasad belystes med LED-belysning. 

Samtliga bord, stolar & porslin hyrdes från oss på Sweden Eventcenter. Likaså teknik som mikrofoner & ljud. 

Efter middagen forsatte festen inne på slottets borggård i ännu ett transparent  tältmed DJ-anläggning & 

Tack Bea & Carl Wilhelm för förtroendet! 

eCar Expo - Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo

16.000 personer besökte eCarExpo på Friends Arena i februari 2023 och succén var ett faktum. Vi reser runt med arrangören av eCar Expo och levererar scenteknik för mässornas seminarier, Livestreaming, Storbildsskärmar & Monterbyggen/expolösningar i beMatrix etc. 

Volvo + SSAB @ FN:s globala klimattoppmöte Stockholm+50

början av juni 2022 levererade vi en helhetslösning med tält, möbler & ljudteknik under FN:s stora klimattoppmöte i Stockholm.

Bland annat var Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll och USA:s klimatsändebud John Kerry delaktiga under presentationen av Volvos första dumper A30G tillverkad av fossilfritt stål. 

Vi har stor erfarenhet av politiska evenemang med hög säkerhet och är vana att samarbeta med Polis / Säpo för smidigt genomförande. 

Sverige 500 år - Kungen 50 år på tronen

I juni 2023 hängde vi en hel del med kungen & andra viktiga personer. 

6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges kung vid riksmötet i Strängnäs.

6 juni 2023 hjälpte vi Strängnäs kommun med bildskärm & videoproduktion under firandet av Sverige 500 år.
Både kungen, stadsministern, herr talman och ett gäng trevliga artister var delaktiga.

Inte nog med det – Den 22 juni var det dags för mer firande – kungen firar 50 år på tronen!

Vid detta firande hjälpte vi Länsstyrelsen i Stockholm  att genomföra firandet på Slottsbacken i Stockholm!
Även här användes vår LED-skärm på 28kvm! 

Stockholm Pride 2021- Digital "Corona"-edition

En av ljusglimtarna under de hemska “corona-åren” var vårt täta samarbete med Stockholm Pride!  Ett samarbete som gjorde att vi utvecklade våra kunskaper inom digitala event / Hybrid-event. 
Pride 2021 blev ett mycket speciellt event – 
På plats inne på Södra Teatern fanns några hundra gäster, på Mosebacke Terrassen och digitalt kunde alla andra följa öppningen av Stockholm Pride 2021. Och schlagerkvällen med Carola som överraskningsgäst.
 
Vi levererade en fullskalig produktion med ljud, ljus, ledvägg, bildproduktion & och sändning. 
ett tiotal tekniker arbetade för att genomföra produktionen. 
 
Pride öppnades under torsdagskvällen med tal av Alice Bah Kuhnke, Prideordföranden Vix Herjeryd. Därefter en härlig sångfest under ledning av Gabriel Forss och Tobias Karlsson. Lisa Ajax, Mathias Holmgren, makalösa Tommy Körberg, finaste Tess Merkel, coola Clara Klingenström och Dotter, fina Anna Sahlene och Malou Prytz och så såklart härliga Christer Lindarw och nyreleasade Andy Esteche & Ellie Lilja.