Hyra Partytält

Här kan du hyra ditt partytält

Är du ute efter att hyra partytält i Stockholm har du hamnat helt rätt!

Bröllop, midsommarfirande, företagsevent, dotterns student eller farmors födelsedag? Vi har tältet och samtliga tillbehör för en lyckad fest!

Att hyra tält är enkelt. Vi har partytält i en mängd storlekar och prisklasser för alla olika typer av fester och evenemang. Våra tält håller hög kvalitet och går att lita på i alla väder. Montering ingår självklart i priset för samtliga tält. Vi jobbar för att vara det självklara valet för dig som vill hyra partytält. Vi har lager i Stockholm. 

Avancerade tältlösningar, anpassade efter era behov

Våra vanligaste & mest populära tält finns att boka online direkt på vår hemsida. Våra tält går dock att kombinera, bygga ihop & sammankoppla på mängder av olika sätt för att passa just dig. Kontakta oss gärna så tar vi fram ett prisförslag! 

Hur stort tält behöver du?

En god tumregel är att räkna med partytält på ca 1 kvm/sittande gäst. Runda bord kräver i regel något mer plats. Glöm inte att räkna med plats för en ev. buffé, bar, scen eller dansgolv. Tveka inte på att kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar!   08 – 55 110 666

Klicka på någon av kategorierna nedan:

Hyra partytält Stockholm – så fungerar det

För att kunna hjälpa till med en så bra lösning som möjligt när du behöver hyra tält behöver vi en del information från dig. Meddela oss gärna så mycket information som möjligt, så har har vi lättare att ta fram ett lämpligt förslag utifrån era exakta behov.

Hur stor yta finns tillgänglig där tältet ska monteras?

Finns det några begränsningar i mått på längden eller bredden på den yta där ni tänkt att partytältet ska stå? Är det något speciellt mått ni tänkt kan vara rimligt? *tips – Mät gärna om ni har möjlighet istället för att gissa!

Partytält & möblering:

För att få plats med alla gäster i tältet är en bra tumregel att räkna med 1kvm/sittande gäst. Vill du möblera med runda bord kräver det en aning mer plats.

Beroende på hur mycket övrigt som kan tänkas behöva inrymmas i partytältet som exempelvis bar, buffé, presentbord, DJ-bås, scen eller dyl. kanske det är en idé att gå upp ytterligare i storlek. Speciellt om man vill få plats med dansgolv utan att behöva röja undan bord efter middagen.

Underlag – Förankring?

Vad är det för underlag där tältet ska monteras? Gräs, grus, sten, trall eller asfalt?

Prissättningen i våra grundpriser utgår från att tältet kan förankras i marken med jordspett eller att lämpliga fästpunkter finns i anslutning till tältet, det kan t.ex. vara ett stabilt räcke eller möjlighet att skruva fast tältet i altanen. Vi behöver även veta ifall det skulle finnas andra hinder från att slå ned ”jordspik” (exempelvis kabel för ”robot-gräsklippare” eventuella ytliga rör, ledningar). Om tältvikter behöver användas behöver vi veta detta.

När sker leverans, montering och hämtning av partytältet som man hyr?

Leverans & montering av ditt partytält sker normalt minst en dag innan användning. Finns det önskemål om extra tid för dekoration/möblering av tältet går det ofta att ordna montering två eller tre dagar innan användning utan extra kostnad. Hämtning/nedmontering sker normalt på måndagen om du ska använda partytältet en fredag eller på helgen.

Om du hyr partytält mitt i veckan (för exempelvis en studentmottagning eller företagsaktivitet) hämtar vi normalt dagen efter förutsatt att det är en arbetsdag.

Är det en hyrd plats eller egen tomt? När är platsen tillgänglig för montering? När behöver allt senast vara borta från platsen?

I priset för våra tält ingår montering & nedmontering.

Vi levererar bord, stolar & allt övrigt hyrgods på vagnar – ni sköter möblering, dukning & avmöblering själva. Vi hämtar materialet åter packat på samma vagnar/emballage. Transportkostnad tillkommer & beror på leveransadress.

Fönster/Transparenta delar:

Våra partytält levereras som standard med heltäckande vita tältväggar på gavlarna.

Fönsterväggar ”herrgårdsmodell” på långsidor. Ingång/utgång kan placeras på valfri position på gavel eller långsida.

Det är även möjligt att placera fönstersektioner på tältets gavel, eller helvita väggar på tältets långsidor. Likaså är det möjligt att montera fönsterväggar eller heltäckande väggar runt helt tältet.

Fråga oss vid bokning om du har andra önskemål än “standard-utformningen”.

Det finns även helt transparenta väggar, även kallade panorama-fönster. Dessa går att lägga till mot en mindre extrakostnad.

Hyra partytält – det lilla extra:

För dig som vill ha det där lilla extra så kan vi erbjuda vitt innertak i tyg / Lining, drapering av väggar & gardiner vid ben.

Vi har även helt transparenta/ Genomskinliga tält-tak. Panoramatak.

Så nära ”under bar himmel” man kan komma – men utan risk att bli blöt om det skulle komma en regnskur.

Golv till tältet

  • Vi har flera typer av golv för partytält. Det enklaste alternativet är plastgolv som läggs direkt på marken & följer underlaget. Detta golv kräver jämnt underlag för ett gott resultat. Golvet är relativt känsligt för gropar, bulor samt ojämnheter såsom uppstickande rötter, stenar etc.
  • Ett alternativ som klarar små ojämnheter aningen bättre är trägolv. Denna modell är något dyrare per kvadratmeter.  Dessutom tillkommer ofta extra transportkostnad vid trägolv då vikten av materialet är ungefär det dubbla mot plast.
  • Alternativ 3 av tältgolv är ett rambyggt / uppbyggt golv – Vårt mest avancerade golv för partytält. Först byggs en stålram upp som golvmodulerna sedan läggs ut på. Här är ojämnheter på montageytan inga problem.

    För exakt prisuppgift behöver vi titta på platsen, eller åtminstone få bra bilder & en uppskattning av nivåskillnader. Då kan vi beräkna ett ”ungefärligt pris” även om vi alltid behöver inspektera platsen innan montage av detta golv.

Belysning

Vi har både kristallkronor & ljusslingor för allmänbelysning. Vi kan även erbjuda miljöbelysning för dekoration & discoljus för dansgolv, eller varför inte en stjärnhimmel?

Värme till partytält:

Gällande värme till partytält är den vanligaste lösningen gasolvärme. Vi har även Dieselvärmare som är en slags varmluftskanon som pumpar in värme i tältet via ventilations-rör. Dieselvärmare tar ingen plats inne i tältet, vilket gasolvärmare gör.

Har ni behov av möbler, porslin, glas, bestick & andra tillbehör?

Vi har ett enormt lager av såväl runda som rektangulära bord i olika storlekar. 

Stolar finns i allt från fällbar enklare modell, Fällbara vita stolar, stoppade stolar (med eller utan vita överdrag), till lyxigare designstolar som exempelvis Crossback, Chiavari eller Kartell Victoria ghost.

Gällande porslin så har vi färdiga ”kuvert” som är mycket populära. (Klicka här) Porslin, glas & bestick behöver självklart EJ diskas.